Probabil ai auzit de multe ori despre sediul social al unei firme și te întrebi ce înseamnă mai exact. Ai nevoie de un sediu social pentru firma pe care vrei să o înființezi? Unde poți alege să îți faci acest sediu social și ce costuri implică el pentru tine? Îți explicăm totul în acest articol!

 

Ce înseamnă sediul social al unei firme?

 

Sediul social al unei firme este, practic, o adresă reală la care acea firmă poate primi corespondența oficială. Așa cum în actul de identitate orice persoană trebuie să aibă trecută o adresă, la fel orice firmă trebuie să aibă o adresă.

La acest sediu social trebuie să se afle în permanență actele firmei, în eventualitatea unui control din partea autorităților. Da, tot la acest sediu social declarat vor veni organele legii în control.

 

Este obligatoriu ca orice firmă să aibă un sediu social?

 

La această întrebare nu există răspunsuri echivoce. DA, absolut orice firmă trebuie să aibă un sediu social. Acesta se stabilește chiar de la înființarea firmei. Fără un sediu social, nu se poate înființa firma la Registrul Comerțului. Desigur, acest sediu social poate fi schimbat oricând și de oricâte ori pe parcurs, însă trebuie să existe în orice moment.

De asemenea, un sediu social poate să expire. De exemplu, dacă ai un contract de spațiu pentru un an, înseamnă că, la sfârșitul acelui an, sediul social expiră. Este absolut necesar fie să prelungești acel contract și, implicit, acel sediu social, fie să cauți un alt spațiu și să schimbi sediul social pe noul spațiu.

 

Unde poți stabili sediul social al firmei tale?

 

În funcție de tipul activității pe care o vei desfășura, sediul social poate fi:

  • chiar apartamentul sau casa în care locuiești (recomandabil dacă nu vei desfășura activități cu clienții la sediu),
  • un spațiu comercial (de exemplu, dacă vrei să deschizi un magazin, închiriezi sau cumperi un spațiu comercial unde vei avea și sediul social înregistrat).
  • un birou intr-o clădire de birouri (închiriat sau cumpărat),
  • la sediul unui avocat.

 

O firmă poate avea mai multe sedii sociale?

 

Nu. O firmă poate avea un singur sediu social. Poate însă avea mai multe sedii secundare și unul sau mai multe puncte de lucru. De asemenea, într-un spațiu pot avea sediu social mai multe firme, în anumite condiții.

 

Sediul social în apartament

 

Poți stabili, în anumite condiții, sediul social într-un apartament (propriu sau al altcuiva) sau o casă. În funcție de specificul activității, vei avea sau nu nevoie de acordul vecinilor pentru a stabili sediul social la acea adresă. Noi îți oferim consultanță gratuită și îți spunem exact ce este indicat pentru tipul de activitate pe care intenționezi să o desfășori.

 

Care sunt costurile unui sediu social?

 

Depinde. Dacă îl stabilești în apartamentul tău, poate fi gratuit. De asemenea, dacă cineva îți oferă un contract de comodat cu titlu gratuit, nu vei plăti nimic. Dacă, însă, vei închiria un spațiu comercial sau un birou, vei plăti în funcție de negocierea ta cu proprietarul acelui spațiu. De asemenea, dacă stabilești sediul social la un avocat, vei plăti o singură taxă anuală sau lunară.

Ca regulă, găzduirea sediului social la un avocat sau la o firmă specializată te va costa mult mai puțin decât închirierea unui birou sau a unui spațiu comercial.

 

Corsim – găzduire sediu social în Timișoara

 

Dacă ai nevoie de găzduire a sediului social în Timișoara, te ajutăm noi la cel mai bun cost anual! În plus, îți oferim consultanță gratuită și te ajutăm să înființezi firma de la zero. Te scăpăm de toate drumurile necesare și de toată bătaia de cap. Vei avea actele firmei tale în mână în 3-5 zile, fără niciun efort. Contactează-ne cu încredere!

servicii infiintare firme ieftin inTimisoara

Sursă foto: officesnapshots.com

 

 

 

 

Leave a comment

Inchidere, Modificare, Infiintare Firma, SRL, SRL-D, PFA, II