Expirarea sediului social al firmei tale poate să însemne bătăi de cap și probleme legale. Află din acest articol toate informațiile utile referitoare la expirarea sediului social al unei firme!

Expirarea sediului social – ce riști?

Expirarea sediului social și neprelungirea ori schimbarea acestuia la timp poate avea consecințe legale semnificative. Iată câteva dintre ele:

  • firma ta poate intra în dizolvare forțată,
  • firma poate intra în stare de inactivitate,
  • cazierul fiscal al administratorului și al firmei în cauză pot fi afectate,
  • înregistrarea firmei în scopuri de TVA poate fi anulată,
  • poți pierde atât codul de TVA, cât și codul special de TVA necesar pentru operațiunile intracomunitare,
  • pierzi dreptul de a deduce TVA-ul,
  • clienții tăi pierd și ei dreptul de a-și deduce TVA-ul aferent tranzacțiilor încheiate cu tine.

Acestea sunt cele mai importante sancțiuni pentru expirarea sediului social. Merită toate aceste riscuri? Cu siguranță, nu. Sfatul nostru este să ai grijă ca întotdeauna să prelungești sediul social al firmei tale la timp.

Soluții pentru un sediu social expirat

Dacă sediul tău social urmează să expire, ai două soluții la îndemână:

  1. Poți prelungi valabilitarea actualului sediu social. Acest lucru implică prelungirea valabilității contractului de închiriere sau comodat pentru spațiul respectiv. Am descris această procedura pe larg în acest articol.
  2. Poți schimba sediul social la o altă adresă, în cazul în care din diverse motive nu mai poți sau nu mai dorești să ai sediul social în continuare în spațiul actual. Aici poți afla detalii despre schimbarea sediului social al firmei.

Pentru oricare dintre aceste operațiuni, echipa de consultanți profesioniști Corsim te ajută rapid, cu mare drag, cu cele mai mici costuri! De asemenea, oferim soluții de găzduire a sediului social al firmei tale în cazul în care nu ai unde să stabilești acest sediu.

servicii infiintare firme ieftin inTimisoara

 

Cum știi când îți expiră sediul social?

Ei bine, cea mai simplă modalitate este să te uiți pe contractul de închiriere sau de comodat al spațiului unde ai stabilit sediul social al firmei. Atunci când expiră acest contract, expiră implicit și sediul social al companiei tale. De asemenea, o resursă sigură și utilă găsești chiar pe site-ul oficial al Registrului Comerțului. Poți afla online, simplu și rapid, când îți expiră sediul social al firmei. Bineînțeles, poți afla informația aceasta și mergând fizic la sediul Registrului Comerțului din orașul tău.

Corsim – consultanță gratuită pentru firme

Echipa de consultanți profesioniști de la Corsim îți oferă consultanță gratuită. În acest mod, afli rapid care este situația firmei tale, beneficiezi de cele mai bune sfaturi și recomandări și rezolvi rapid și simplu orice demers legal pentru firma ta. Lasă-ne pe noi să ne ocupăm de bunul mers al companiei tale în relație cu instituțiile statului! În acest fel, ție îți rămâne de făcut doar ceea ce trebuie tu să faci ca manager: să te ocupi de creșterea firmei și profiturilor tale!

Contactează-ne și te ajutăm cu mare drag, oricând!

Leave a comment

Inchidere, Modificare, Infiintare Firma, SRL, SRL-D, PFA, II