ASIGURAREA DE LOCUINTE

Fenomenele naturale, calamitatile, incendiul sau explozia pot distruge agoniseala de o viata, de aceea este important sa ne asiguram locuinta.

Pentru prevenirea incendiilor sau a exploziilor exista o serie de masuri de siguranta si prevenire care se imbunatatesc de la an la an, diminuand pericolul lor, in schimb inundatiile sau cutremurul, sunt aproape imposibil de evitat sau prevenit, punand in pericol locuinta si bunurile aflate in ea (mobilier, aparatura electrocasnica, imbracaminte etc).

In afara de aceste pericole, locuinta si bunurile se afla si sub amenintarea furturilor, a intrarii prin efractie sau vandalismului. Toate acestea sunt argumente care sustin necesitatea unei asigurari de locuinte si a bunurilor aflate in ea. Totodata, o astfel de asigurare este obligatorie in cazul in care locuinta devine obiectul de garantie in momentul solicitarii unui imprumut bancar.

Incheierea acestui tip de asigurare este cea mai ieftina modalitate de protejare a cladirii si a bunurilor personale, mai ieftina decat achizitionarea unui sistem perfectionat de alarma sau chiar intretinera anuala a unui caine de paza. Asigurarea obligatorie de locuinta ofera o protectie minima, de baza in cazul producerii unor inundatii, alunecari de teren sau cutremur.

Pentru o prima de 10 EUR si respectiv 20 EUR pe an poti primi o despagubire cuprinsa intre 10.000 si 20.000 EUR, bani care pot fi utilizati pentru a repara macar o parte din prejudiciul cauzat de un anumit risc.Conform legii, cei care nu si-au incheiat asigurarea de locuinta, nu vor beneficia de ajutor din partea autoritatilor locale in cazul producerii unor calamitati naturale.

Incheierea asigurarilor de locuinte este obligatorie pentru toate constructiile destinate locuirii permanente sau temporare iar emiterea politelor PAD a inceput la data de 15 iulie 2010.

Acte necesare:

CI si CF
Polita poate fi incheiata de catre proprietari doar cu buletinul.

Motea Ilie Cătălin

Motea Ilie Cătălin

Consultant Asigurari 0752 139 871 asigurari.corsim@gmail.com

Send a Request

Inchidere, Modificare, Infiintare Firma, SRL, SRL-D, PFA, II