Cu toții am auzit de asigurările auto – asigurarea RCA și asigurarea CASCO. Totuși, ce sunt ele? Trebuie să le ai pe amândouă? Dacă ai CASCO îți mai trebuie și RCA? Îți răspundem la toate aceste întrebări în acest articol!

Totul despre asigurările auto – RCA și CASCO

Dorim să începem prin a oferi cea mai importantă informație referitoare la asigurările auto. De multe ori, proprietarii de mașini care vin la noi pentru a încheia o poliță auto ne spun așa: „Facem o poliță CASCO, care să le includă pe toate și să nu mai am nevoie și de RCA”. Uhmm… și atunci începem să le explicăm că nu funcționează așa.

Așadar, prima informație pe care trebuie să o știm cu toții foarte clar este aceasta: polița RCA este obligatorie pentru fiecare mașină în parte, indiferent că ai sau nu și poliță facultativă CASCO. Așadar, dacă ai CASCO, oricum îți trebuie și poliță RCA. Nu există excepții de la această regulă.

Iar acum, să analizăm pe rând ce înseamnă aceste două tipuri de polițe.

asigurare CASCO in rate Timisoara

Polița auto RCA

Așa cum am spus deja, polița auto RCA este obligatorie pentru fiecare mașină înmatriculată pe teritoriul României. Nu există excepții de la această regulă. De asemenea, sancțiunile legale sunt foarte dure în cazul în care circuli pe drumurile publice cu o mașină ce nu are încheiată o poliță RCA valabilă la momentul deplasării.

Ce înseamnă, de fapt, o poliță RCA? Polița de Răspundere Civilă Auto se folosește în cazul unui incident sau accident auto. Prin intermediul acestei asigurări, practic tu despăgubești mașina celuilalt conducător auto, mașină căreia tu i-ai provocat daune din cauza ta. De aceea, este importantă fie constatarea amiabilă (prin care unul dintre șoferi își recunoaște vina și cedează asigurarea sa celuilalt conducător auto), fie constatarea Poliției pentru a stabili vinovatul.

Important: poliță RCA cu decontare directă

Știm cu toții că există firme de asigurări care decontează mai rapid și mai simplu o poliță și firme care decontează foarte greu (sau deloc) o astfel de poliță de asigurare. Practic, atunci când ai un incident auto și nu ești vinovat, tu speri ca firma la care s-a asigurat celălalt conducător auto este serioasă și te va despăgubi complet și la timp, pentru a-ți repara mașina. Însă ce faci când șoferul vinovat este asigurat la o firmă de asigurări rău-famată? Cum îți recuperezi dauna și cum îți repari mașina?

Ei bine, noi avem o soluție perfectă pentru aceste cazuri. Îți putem oferi la cel mai avantajos tarif o asigurare RCA cu decontare directă. Ce înseamnă acest lucru? În cazul în care ai un accident și nu ești tu vinovat, firma TA de asigurări îți decontează valoarea reparațiilor, iar apoi se va îndrepta spre recuperare împotriva firmei de asigurări a celui vinovat. Practic, tu îți încasezi banii și scapi de grijă, iar firmele de asigurări se vor judeca între ele, fără ca tu să mai ai vreo treabă.

Contactează-ne chiar astăzi pentru a-ți oferi cea mai bună și mai ieftină asigurare RCA din Timișoara! Această ofertă este valabilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice. O poliță RCA poate fi încheiată pe 6 luni sau pentru un an (ori pentru o lună în anumite cazuri speciale).

servicii infiintare firme ieftin inTimisoara

Polița auto CASCO

Așadar, polița auto RCA este destinată pentru a acoperi daunele produse celuilalt, în cazul în care ești tu vinovat. Însă ce se întâmplă cu mașina ta lovită în acest caz? Mergi într-un service și o repari, doar că s-ar putea ca prețul reparațiilor să depășească valoarea mașinii. Altă variantă este să închei o poliță de asigurare CASCO. Cu o astfel de asigurare, îți repari mașina fără costuri, chiar dacă tu ești cel vinovat de accident.

De asemenea, mai poți folosi polița CASCO și ca să repari mașina în caz de vandalizare, zgâriere, crăpare a parbrizului din cauza unei pietre sărite etc. Așadar, ca să simplificăm, putem spune că polița RCA este pentru ceilalți în cazul în care le provoci daune, iar polița CASCO pentru destinată mașinii tale pentru orice avarie ar suferi mașina.

Desigur, polița CASCO este opțională și are un cost mai ridicat decat polița RCA. Totuși, îți amintim că în cazul unui incident, valoarea reparației unei mașini se poate ridica și la 20.000 sau 30.000 de Euro ori chiar mai mult (în funcție de accident și de valoarea mașinii), astfel încât cele câteva sute de Euro pe an plătiți pentru asigurarea CASCO par foarte puțini în comparație cu costul pentru repararea unei mașini.

La Corsim, ai posibilitatea de a achita polița CASCO în rate în Timișoara. Vrem să te știm în siguranță!

asigurare CASCO Timisoara

Leave a comment

Inchidere, Modificare, Infiintare Firma, SRL, SRL-D, PFA, II