Clinica de Firme – resuscitare în afaceri

Interviu cu Corina Pop, manager CORSIM CONSULTING Timișoara

Corina_Pop

Ce înseamnă Clinica de Firme? De unde a pornit ideea?

“Clinica de Firme” a luat naștere, ca și concept (fără însă să aibă vreo denumire concretă) acum opt ani de zile. Practic s-a format la cererea pieței și ca răspuns la nevoile clienților, prietenilor și partenerilor de afaceri pe care îi aveam la vremea respectivă de a-și dezvolta afacerile, de a căuta parteneri de afaceri, de a lega relații de calitate și de a-si rezolva problemele sau provocările pe care le aveau în afacerile lor, indiferent că era vorba de înființarea unei firme, de reorganizarea firmei, de închiderea ei, de achitarea unor datorii financiare, management, asigurări, marketing, internet marketing, strategii de afaceri, protecția muncii, contabilitate, atrageri de fonduri, investiții etc.
Deci, în toți acești ani, am funcționat ca și un punct central unde oamenii de afaceri veneau să caute soluții pe care să le aplice imediat în afacerile lor cu rezultate previzibile. Din toată această activitate s-au născut parteneriate, relații și au luat naștere sute de afaceri care au făcut și fac viața mai bună proprietarilor, angajaților și clienților.
În acest an (2014) am considerat că a venit vremea să dăm un singur nume acestor activități și servicii – să le organizăm sub o formă juridică și să lansăm totul pe piață. Așa am botezat totul sub numele de „Clinica de Firme” (un nume pe care oamenii de afaceri să-l țină minte și să-l asocieze cu locul unde se rezolvă problemele și provocările pe care le au în afaceri) locul unde se găsesc soluții concrete, pragmatice și se leagă parteneriate reciproc avantajoase și profitabile de lungă durată.

Ce servicii oferă Clinica de Firme?

Societatea și lumea au evoluat și evoluează foarte mult și nu credem că există un singur om sau firmă care să le știe pe toate de aceea credem că secretul succesului este „colaborarea”. Acest lucru il oferim în și prin Clinica de Firme – COLABORARE – colaborare pe toate planurile de business și complementare cu afacerile. Colaborare care să se concretizeze în rezultate, profit, dezvoltare, inovație și valoare adusă în piața clienților și consumatori finali.

Care este profilul antreprenorului prezent în Clinica de Firme?

Foarte simplu, un om de afaceri modern cu o minte deschisă la nou și inovație, un om care crede în colaborare, un om care să aibă în prim plan oferirea de valoare pe piață, un om integru și sincer, un om căruia îi plac afacerile și profitul, un om pentru care banul nu este ceva rău, ci o unealtă de a face viața mai bună, un om care nu se sperie de probleme și le consideră provocări care îl vor ajuta să crească și să se dezvolte, un om care crede în colaborare și pentru care competiția înseamnă motivația de a fi mai bun, de a inova și de a oferi lucruri, produse și soluții mai bune pentru clientul și consumatorul final, un om care la sfârșitul zilei își dorește o viață mai bună pentru el, pentru familia lui și pentru comunitatea din care face parte, un om care iubește să împartă cu semenii săi binecuvântările oferite de viață și mediul de afaceri.

De ce antreprenorii ar trebui să facă parte din Clinică?

Nimic nu trebuie, dar dacă ești omul care se identifică cu profilul descris mai sus am fi onorați să ne fii alături, să colaboram și să facem împreună lucruri de valoare.

Antreprenorii din zona de vest înțeleg beneficiile aduse de Clinica de Firme pentru companiile lor? Care sunt acestea?

Pe oameni nu trebuie să îi convingi să le fie bine, ei doresc acest lucru, doresc să crească pe toate planurile vieții lor(implicit în business). Care sunt beneficiile? Împreună vom fi puternici, împreună vom reuși, împreună ne va fi mai ușor, împreună vom aduce mai multa valoare pe piață, împreună vom trece peste probleme și provocări mai repede, împreună vom avea profit și împreună, la sfârșitul zilei, ne vom bucura de o viață mai bună atât noi cât și comunitatea din care facem parte,

Care sunt obiectivele Clinicii de Firme pentru următoarele 6 luni/12 luni?

Vrem să lansăm această idee pe piață și să unim sub ideea de colaborare de calitate și orientată pe valoare cel puțin o mie de oameni de afaceri care să se sprijine reciproc, să își dezvolte afacerile, să genereze valoare pe piață, să obțină profituri și împreuna să ne aducem aportul la construirea unei comunități prospere și a unei vieți mai bune pentru noi toți.

Inchidere, Modificare, Infiintare Firma, SRL, SRL-D, PFA, II