PREZENTARE CORSIM SILVER – RECICLARE DEȘEURI

Societatea noastră SC Corsim Silver SRL, în colaborare cu SC Ross & Li SRL, vine în întâmpinarea agenților economici, în vederea colectării deșeurilor reciclabile. Astfel, SALVĂM NATURA!

Conform ultimelor reglementari legislative, agentii economici sunt sanctionati, in ceea ce priveste nerespectarea normelor de gestionare a deseurilor. Daca agentii economici aveau o obligatie generala de a respecta normele legislative de mediu privind regimul deseurilor, in multe cazuri articolele din lege lasand loc interpretarilor, noul act normativ a adus reglementari clare, stabilind obligatia pentru fiecare agent economic de a colecta selectiv hartia, sticla, metalul sau plasticul.

Acest act normativ, OUG 68/2016 promulgata recent, nu a facut decat sa completeze Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor si se incadreaza perfect in principiul “primesti pentru cat arunci”.

In ceea ce priveste evidenta gestiunii deseurilor, agentii economici generatori de deseuri au obligatia de a desemna un responsabil de mediu din cadrul companiei sau sa-si externalizeze serviciile de mediu catre o companie specializata, asa cum este Sc Ross&Li Srl, modalitate tot mai practica in ultima perioada si care va scuteste de grija respectarii legislatiei specific de mediu.

Astfel, art 22 din lege precizeaza: “Detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii precum si operatorii economici prevazuti la alin. (2) (firmele care efectueaza operatii de colectare si transport de deseuri), au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Aceste persoane trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”. Castiga timp pretios pentru compania ta!

Incredinteaza sarcinile de mediu in grija unei companii cu experienta in acest domeniu si care este in permanenta la curent cu ultimele modificari legislative. Sc Ross&Li Srl lucreaza cu personal calificat in domeniul mediului, si isi asuma intreaga responsabilitate ce ii revine prin contractul asumat in cazul unui control de la autoritatile competente.
Va multumim si va felicitam pentru alegerea dumneavoastra!

Cricovean Damaris

Consultant 0 744 773 052 consultanta.corsim@gmail.com

Send a Request

Inchidere, Modificare, Infiintare Firma, SRL, SRL-D, PFA, II